PADI Advanced Open Water Cursus

Ben je het zat om gelimiteerd te zijn aan de maximale diepte van je Open Water Brevet en wil je graag wat meer zelfstandig leren duiken?

Doe  je PADI Advanced Open Water Cursus bij ons op Koh Tao!

Tijdens de PADI Advanced Open Water cursus leer je hoe je navigeert met behulp van een kompas en natuurlijke kenmerken om je heen. Ook nemen we de tijd om je eigen duiken effectief te plannen. Hoewel je tijdens je PADI Open Water Cursus geleerd hebt met duiktabellen om te gaan, krijg je tijdens elke duik van de Advanced Open Water cursus bij ons je eigen duikcomputer en kompas.

Ook maken we een diepe duik die we meestal doen bij Chumpon Pinnacles, South West Pinnacles of een van de andere mooie duikstekken rond Koh Tao.  Tijdens de diepe duik gaan we naar een diepte van +-30 meter en zwemmen rond  tussen de grote barracuda’s, makrelen en soms zelfs……..haaien!

In dit filmpje van onze vriend Andy kan je zien wat je op de diepe duikstekken zoal tegen het lijf kunt lopen.

 

 

Hoewel er een klein theorie gedeelte bij zit is dit meer een praktijkgerichte cursus die bestaat uit 5 “Adventure Dives”. Twee hiervan zijn verplicht namelijk Diep en Navigatie. De 3 overige kan je zelf kiezen uit de onderstaande lijst van interessante richtingen die je een voorproefje geven op de verschillende facetten van de duiksport. Ook telt elke Adventure Dive meteen mee voor de desbetreffende specialty cursus.

 • Diep (verplicht) – Duik naar 30 Meter
 • Navigatie (verplicht) – Navigeren met Kompas en natuurlijke navigatie
 • Peak Performance Buoyancy – voor het perfectioneren van je drijfvermogen
 • Multilevel & Computer – Multilevel duiken plannen met ‘‘The E-RDP’’ en duiken met duikcomputers
 • Enriched air – Duiken met Nitrox, een gasmengsel met een verhoogd zuustofgehalte
 • Nacht duiken – Duiken na zonsondergang met duiklampen
 • Wrakduiken – Sinds juni 2011 heeft Koh Tao zijn eigen wrak, de HMS Sattakut
 • Fish ID – Leer meer over verschillende vissoorten en hoe ze te herkennen
 • Naturalist – Leer meer over vissen, koraal & plantensoorten
 • Zoeken & Bergen – Leer hoe je verloren voorwerpen met je kompas kan opsporen en deze weer boven water brengen met een hefballon
 • fotografie – Onder water je beelden vastleggen met een digitale camera
 • Diving Propulsion Vehicle – Zoef door het water als James Bond met een heuse onderwaterscooter. (vergeet je bromfietscertificaat niet!)

 

Via PADI e-learning kan je bij ons zelfs de theorie voor alle cursussen thuis op je tablet of computer doen.  zodat je hier ter plekke na een korte theorie sessie direct het water in kan!  Meer tijd voor jou om het eiland te verkennen of om te chillen in je hangmat terwijl de rest in het klaslokaal zit.

 

Alhoewel het zitten in ons klaslokaal bepaald geen straf is 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

minimum leeftijd12 jaar (Junior Advanced Open Water Diver)
15 jaar (Advanced Open Water Diver)
duur2 tot 3 dagen
maximum diepte30 meter (voor Junior Advanced Open Water Divers tussen de 12 en 14 geldt een maximum diepte van 21 meter)
vereisten voor deelnameredelijke lichamelijke gezondheid en minimaal Open Water Diver brevet of beschikken over vergelijkbaar brevet van andere trainingsorganisatie
prijs10.000,- thaise baht

PADI Adventure Diver

Heb je de tijd of het geld niet voor het volledige PADI Advanced Open Water brevet dan kan je in 1 dag het Adventure Diver brevet behalen.

Deze cursus bestaat uit 3 Adventure Dives die je zelf mag kiezen uit de bovenstaande lijst.
Adventure Dives zijn een geweldige manier om je duik kennis en ervaring verder uit te breiden en de diverse aspecten van de duiksport te verkennen.

 

minimum leeftijd12 jaar (Junior Advanced Open Water Diver)
15 jaar (Advanced Open Water Diver)
duur1 tot 2 dagen
maximum diepte30 meter (voor Junior Advanced Open Water Divers tussen de 12 en 14 geldt een maximum diepte van 21 meter)
vereisten voor deelnameredelijke lichamelijke gezondheid en minimaal Open Water Diver brevet of beschikken over vergelijkbaar brevet van andere trainingsorganisatie
prijs7500,- baht