PADI Open Water Cursus

Jouw duikavontuur begint bij deze cursus en dit brevet geeft je voor de rest van je leven toegang tot de geweldige onderwaterwereld!

De PADI Open Water Cursus

is een basiscursus, waarin je de fundamentele vaardigheden en kennis opdoet die je nodig hebt om op een veilige en verantwoorde manier de wereldzeeen te verkennen.

Om dit brevet binnen te slepen moeten er 5 modules aan duiktheorie gedaan worden, elk met een quiz en uiteindelijk een eindquiz. Krijg niet meteen rimpels bij het woord theorie want het is interessante materie en niet al te moeilijk.

Ook doen we een ochtend of middag  oefeningen en vaardigheden welke je nodig kunt hebben tijdens de rest van je duikende leven. Deze duikvaardigheden oefenen we in een  zwembad zodat je in een rustige omgeving alles onder de knie krijgt.

Uiteraard draait het allemaal om duiken en dat zullen we ook zeker doen. Tijdens de cursus doen we 4 Open Water duiken in de zee om de vaardigheden verder op peil te brengen en uiteraard voor de geweldige ervaring! Je zal je ogen uitkijken naar al het moois onder water en het zal een avontuur zijn, die je niet snel zal vergeten!

 

PADI Open Water duikcursus

Geslaagd!

We zwemmen langs prachtige koraaltuinen en rotsformaties met al hun gekleurde

bewoners zoals koraalvlinders, roggen, murene’s, scholen vissen en als je geluk hebt een schildpad.

Na deze cursus ben je in staat om zelfstandig met een duikbuddy de onderwaterwereld te verkennen van de Vinkeveense plassen tot de Grote oceaan, niets staat jou avonturen nog in de weg!

Veel van onze duikers zijn na het behalen van hun brevet direct doorgaan voor de PADI Advanced Open Water Cursus!

 

Voordat we je voor een duikcursus in kunnen schrijven moet er een Medische Verklaring ingevuld worden, zodat eventuele medische obstakels vroegtijdig herkend worden.

Elke vraag moet met een ja of nee beantwoord worden.
Indien er een of meerdere vragen met een ja beantwoord worden moet je het formulier uitprinten en zal je met dit formulier naar de dokter moeten die je goed moet keuren om te kunnen duiken. Dit kan ook hier ter plekke maar het is uiteraard altijd fijn om, mocht het nodig zijn, naar je eigen dokter of een duikmedische arts te gaan.

Een PADI Open Water Cursus ziet er er bij ons doorgaans als volgt uit, maar we kunnen het schema ook aanpassen aan jouw wensen:

Dag 1:Orientatie op de cursus, papierwerk invullen en het kijken van een aantal PADI video’s
Dag 2:Het maken van de kennisontwikkeling modules 1, 2 en 3.
Na de lunch, duikvaardigheden oefenen in het zembad.
Dag 3:'s ochtends de boot op voor Open Water duik 1 & 2 naar een diepte van maximaal 12 meter waar je rond zal zwemmen tussen de gekleurde vissen en koralen

Na de lunch ga je verder in de klas met het maken van de kennisontwikkeling modules 4 & 5 en de eindquiz.
Dag 4:Open Water Duiken 3 & 4 vanaf de duikboot, naar een maximum diepte van 18 meter.

Geslaagd!
minimum leeftijd10 jaar (Junior Open Water Diver)
15 jaar (Open Water Diver)
duur3,5 dagen
maximum diepte18 meter (voor Junior Open Water Divers van 10 en 11 geld een maximum diepte van 12 meter)
vereisten voor deelnameredelijke lichamelijke gezondheid en beschikken over een gezonde drang naar avontuur
prijs9000,- baht inclusief 4 nachten accomodatie OF 8000,- baht zonder accomodatie

 

Duiken in Thailand Duiken in Thailand