PADI Open Water Cursus

Jouw duikavontuur begint bij de PADI Open Water cursus en dit duikbrevet geeft je voor de rest van je leven toegang tot de geweldige onderwaterwereld!

De PADI Open Water Cursus

is een basiscursus, waarin je de fundamentele vaardigheden en kennis opdoet die je nodig hebt om op een veilige en verantwoorde manier de wereldzeeen te verkennen.

Om dit duikbrevet binnen te slepen moeten er 5 modules aan duiktheorie gedaan worden, elk met een quiz en uiteindelijk een eindquiz. Krijg niet meteen rimpels bij het woord theorie want het is interessante materie en niet al te moeilijk.

 

Alhoewel het zitten in ons klaslokaal bepaald geen straf is 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Accommodatie tijdens je cursus is gratis!

Tijdens jouw cursus verblijf je 4 nachten in de pas gerenoveerde accommodatie op het Assava Dive Resort. Je mag kiezen of je in een backpacker style “dorm room” verblijft met airco en hete douche OF in je eigen kamer met ventilator en koude douche. Upgraden naar je eigen bungalow met airco en hete douche zoals hiernaast kan natuurlijk ook.

 

Via PADI e-learning kan je nu zelfs de theorie voor alle cursussen thuis op je tablet of computer doen.  zodat je hier ter plekke na een korte theorie sessie direct het water in kan!  Meer tijd voor jou om het eiland te verkennen of om te chillen in je hangmat terwijl de rest in het klaslokaal zit. Aan deze service zijn extra kosten verbonden.

 

Ook doen we een ochtend of middag  oefeningen en vaardigheden welke je nodig kunt hebben tijdens de rest van je duikende leven. Deze duikvaardigheden oefenen we in een  zwembad zodat je in een rustige omgeving alles onder de knie krijgt.

Uiteraard draait het allemaal om duiken en dat zullen we ook zeker doen. Tijdens de cursus doen we 4 Open Water duiken in de zee om de vaardigheden verder op peil te brengen en uiteraard voor de geweldige ervaring! Je zal je ogen uitkijken naar al het moois onder water en het zal een avontuur zijn, die je niet snel zal vergeten!

In dit filmpje van onze vriend Andy zie je de highlights welke hij onderwater gefilmd heeft rond de drie eilandjes Koh Nang Yuan. Tijdens jouw PADI Open Water Cursus zal je hier hoogstwaarschijnlijk een of meerdere duiken maken.

 

 

koraal rif, Koh Tao, Thailand

Een prachtige koraal tuin

We zwemmen langs prachtige koraaltuinen en rotsformaties met al hun gekleurde

bewoners zoals koraalvlinders, roggen, murene’s, scholen vissen en als je geluk hebt een schildpad.

Typisch zo’n moment dat je zou willen dat al je familie en vrienden door jouw ogen zouden kunnen kijken. Onvergetelijk!

 

 

 

Na deze duik cursus ben je in staat om zelfstandig met een duikbuddy de onderwaterwereld te verkennen van de Vinkeveense plassen tot de Grote oceaan, niets staat jou avonturen nog in de weg!

 

PADI Open Water duikcursus

Geslaagd!

 

Veel van onze duikers gaan direct na het behalen van hun Open Water brevet door met de PADI Advanced Open Water Cursus!

Uiteraard kan je ook van je duikbrevet genieten en direct onder begeleiding van een PADI Divemaster gave fundives gaan maken

 

 

 

Een PADI Open Water Cursus ziet er er bij ons doorgaans als volgt uit, maar we kunnen het schema ook aanpassen aan jouw wensen:

Dag 1:Orientatie op de cursus, papierwerk invullen en het kijken van een aantal PADI video’s
Dag 2:Het maken van de kennisontwikkeling modules 1, 2 en 3.
Na de lunch, duikvaardigheden oefenen in het zembad.
Dag 3:'s ochtends de boot op voor Open Water duik 1 & 2 naar een diepte van maximaal 12 meter waar je rond zal zwemmen tussen de gekleurde vissen en koralen

Na de lunch ga je verder in de klas met het maken van de kennisontwikkeling modules 4 & 5 en de eindquiz.
Dag 4:Open Water Duiken 3 & 4 vanaf de duikboot, naar een maximum diepte van 18 meter.

Geslaagd!
minimum leeftijd10 jaar (Junior Open Water Diver)
15 jaar (Open Water Diver)
duur3,5 dagen
maximum diepte18 meter (voor Junior Open Water Divers van 10 en 11 geld een maximum diepte van 12 meter)
vereisten voor deelnameredelijke lichamelijke gezondheid en beschikken over een gezonde drang naar avontuur
prijs9800,- baht inclusief 4 nachten accomodatie OF 8800,- baht zonder accomodatie

 

Duiken in Thailand Duiken in Thailand