PADI Rescue Diver & Emergency First Response

Voor de enthousiaste duiker die serieus bezig is met zijn hobby en zijn duikopleiding compleet wil maken is de Rescue Diver cursus een goede aanvulling.

Niet alleen leer je door middel van self rescue jezelf te redden maar ook leer je essentiele vaardigheden om eerste hulp te verlenen bij duikers in nood en problemen te voorkomen die in en om het water kunnen ontstaan.

Je leert hoe je de leiding neemt in een noodsituatie en een reddingsscenario organiseerd. Een Rescue Diver heeft meer zelfvertrouwen en inzicht in noodsituaties.

De Rescue Diver cursus is een drukke cursus met een serieus onderwerp maar er word vooral veel gelachen en dit is misschien wel de leukste cursus in het PADI systeem.

De cursus bestaat uit een EFR (EHBO) cursus, 5 theorie modules met een examen en een zwembad sessie om reddingsvaardigheden te oefenen . Uiteindelijk gaan we de boot op om een aantal reddingsscenarios uit te oefenen en te zien wat jij als reddende bink in huis hebt.

Emergency First Responce is de PADI eerste hulp cursus. Deze is verplicht, tenzij je een door PADI erkend EHBO opleiding hebt van een andere trainingsorganisatie, die behaald is in de afgelopen 2 jaar. Als je dus BHV-er bent op je werk, heb je kans dat je deze niet hoeft te doen en dit scheelt je een dag en uiteraard cursusgeld.

 

Via PADI e-learning kan je bij ons zelfs de theorie voor alle cursussen thuis op je tablet of computer doen.  zodat je hier ter plekke na een korte theorie sessie direct het water in kan!  Meer tijd voor jou om het eiland te verkennen of om te chillen in je hangmat terwijl de rest in het klaslokaal zit.

 

Alhoewel het zitten in ons klaslokaal bepaald geen straf is 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

minimum leeftijd10 (Junior Rescue Diver)
15 (Rescue Diver)
duur4 dagen inclusief EFR (EHBO)
maximum diepten.v.t.
vereisten voor deelnameredelijke lichamelijke gezondheid en minimaal Advanced Open Water Diver brevet of beschikken over vergelijkbaar brevet van andere trainingsorganisatie
prijsEFR 4000,- baht
Rescue Diver 10.000,- baht
Combo prijs: 13.000,- thb!