PADI Specialties

Als je geen genoeg kan krijgen van duiken en je wil de verschillende facetten van de duiksport nog dieper verkennen, dan kan je meedoen aan een Speciality cursus welke in de meeste gevallen 2 dagen duurt.

 

Bij een Speciality cursus gaan we dieper in op het betreffende onderwerp op gebied van zowel theorie als praktijk en je krijgt hiervoor een aparte brevetering.

 

Bovendien kan je als je Rescue Diver bent, minstens 50 gelogde duiken hebt en 5 speciality brevetten haalt de hoogste rank in het recreatieve duiken behalen, namelijk: Master Scuba Diver!

De Specialties die wij je kunnen aanbieden zijn: Diep Duiken, Verrijkte Lucht (NITROX), Onderwater Navigatie, Nacht Duiken, Zoeken & Bergen & Onderwaterfotografie.


Diep Duiken


Tijdens deze cursus gaan we letterlijk en figuurlijk dieper in op het diepduiken. Niet alleen gaan we experimenteren met de effecten van de druk op lucht maar ook gaan we kijken wat er met kleuren gebeurt op diepte en testen in hoeverre jij beinvloed word door de partiele druk van stikstof op diepte.
Tevens gaan we een nood decompressie stop simuleren terwijl we ademen van een luchtvoorziening voor noodgevallen (droptank)

Na deze cursus ben je bevoegd om tot 40 meter te duiken. Deze cursus bevat 4 duiken en kan in 2 dagen gedaan worden. Omdat de Diep Adventure Dive van de Advanced cursus meetelt, hoef je er maar 3 te doen als je je Advanced brevet al hebt.

Verrijkte lucht (NITROX)


Verrijkte lucht, ook wel NITROX genoemd, is lucht met een verhoogd zuurstof gehalte. Dit betekent dat er minder stikstof in het gasmengsel zit waardoor onze nultijden tot wel 50% langer kunnen zijn! Dit is gaaf als je bijvoorbeeld een scheepswrak wil bezoeken dat op een bepaalde diepte ligt of als je naar een bepaalde diepte wil om een koraal of vissoort te bekijken op een diepte waar je normaal gesproken maar korte tijd kan blijven. Vele duikresorts over de wereld bieden gratis NITROX aan voor hun gasten. Gaaf dus als je hier gebruik van kan maken.

Tijdens deze cursus zullen we de voor en nadelen van verrijkte lucht bestuderen en we gaan leren hoe we duiken kunnen plannen met verrijkte lucht (NITROX). Ook gaan we uitrekenen welk gasmengsel het meest optimaal is voor de diepte waar we gaan duiken. Klinkt ingewikkeld maar is eigenlijk heel simpel. Voor de duik gaan we het mengsel in onze flessen analyseren en er uiteraard mee duiken om van de voordelen van NITROX te genieten.
Na deze cursus ben je bevoegd om met verrijkte lucht te duiken met mengsels tot maximaal 40% zuurstof.

Deze cursus kan zonder duiken gedaan worden en zal je dan 1 dag kosten. Er word dan alleen een theoriesessie en een examen gedaan. Ook gaan we reeds gevulde NITROX flessen analyseren.

Onderwater Navigatie


Perfectioneer je navigatie vaardigheden en verdwaal nooit meer onder water!
Tijdens deze cursus gaan we onder andere door middel van natuurlijke navigatie en met behulp van een kompas leren hoe we een duikstek kunnen navigeren zodat je een efficienter duikplan kan maken en altijd terugkomt bij de boot.

Omdat de Navigatie Adventure Dive van de Advanced cursus meetelt, hoef je er maar 3 te doen als je je Advanced brevet al hebt.

Nacht Duiken


Dit is een super ervaring! Duiken na zonsondergang om te genieten van alle vissen en dieren die dan tot leven komen. Roggen, baracuda’s, hermietkreeften en inktvissen komen tot leven terwijl papegaaivissen, trekkersvissen en koraalvlinders een knus plekje in het koraal zoeken om de nacht door te brengen. Behalve genieten van de onderwaterwereld doen we ook een navigatie oefening in het donker. Als de condities mooi zijn gaan we zelfs zonder lamp rondzwemmen zodat je ogen aan het donker kunnen wennen en er een nieuwe wereld voor je opengaat.

Omdat de Adventure Nacht Duik van de Advanced cursus meetelt, hoef je er maar 2 te doen als je deze al tijdens je Advanced cursus gedaan hebt.

Zoeken & Bergen


Leer verloren voorwerpen terugvinden door middel van zoekpatronen met je kompas en andere hulpmiddelen. Ook oefenen we diverse knopen welke je kan gebruiken en halen we met een hefballon het verloren voorwerp naar boven. Van je moeders rolex tot je vaders buitenboordmotor, jij bent na deze cursus in staat het op te sporen en naar boven te brengen!

Digitale Onderwater Fotografie


Leer prachtige foto’s en composities maken met een gehuurde digitale onderwater camera of neem je eigen camera mee en leer hoe je hier het uiterste uit kan halen!
Het is soms lastig om mensen uit te leggen hoe de onderwaterwereld eruit ziet maar met foto’s om dit te illustreren kan je iedereen sprakeloos maken.