Weer en Wind

Het weer op Koh Tao is gedurende het gehele jaar lekker warm en aangenaam. De natte periode duurt meestal zo’n 6 weken van half november tot ongeveer eind december maar tegenwoordig hebben we vaak slechts een weekje regen

Na deze tijd zijn er vaak nog wat stormen en regenbuitjes, maar die waaien meestal na een paar dagen weer over.

In de zomer stijgen de temperaturen en kan het flink heet zijn. Dankzij het verfrissende zeebriesje voelt het aan de zee meestal lekker koel aan en zijn de gemiddelde temperaturen in de 30. Check voor je komst naar Thailand en Koh Tao het weer op websites als WEERONLINE.NL of WUNDERGROUND.COM zodat je weet wat je te wachten staat.

Websites zijn helaas niet altijd even accuraat dus uiteraard mag je ons ook e-mailen als je recente informatie over het weer wil hebben.

Check dit prachtige filmpje van onze vriend Andy voor een indruk 🙂

Hieronder een kleine beschrijving van de verschillende seizoenen.

Het droge seizoen (December – Februari):

In deze periode is het meestal supermooi weer en maar weinig regen. Overdag voel je de zon en de zeebries en in de avond koelt het lekker af.

Het hete seizoen (Maart – Augustus):

In deze periode is het HEET!! vooral april en mei kan erg heet zijn en in mei kan er af en toe een buitje vallen. De zon is sterk en je voelt hem overdag branden. Lekker zonnen kan uiteraard, maar smeer je goed in met een hoge factor en vermijd de uren dat de zon het hoogst staat!

Het natte seizoen (eind September – November):

03 -weer & wind - IMG_1413

September, oktober en soms zelfs november zijn vaak prachtige maanden maar hierna begint vaak de regen. In deze (moeson) periode kan het vooral erg nat zijn en het regent soms wel weken achter elkaar. Hoewel het regentijd is, moet je je wel insmeren, want je kan alsnog verbranden! In de regentijd gaat alles op het eiland een versnelling langzamer en is alles wat relaxter dan normaal. De perfecte tijd om met een boek op je balkon of in je hangmat te liggen of een potje Rummikub of Ligretto te spelen in de Eazy Bar.