Full Moon Party op Koh Panghan

De vakantie tijd is weer aangebroken voor de Hollanders en we krijgen veel vragen over de Full Moon Party. Zelf zijn we al een tijdje niet geweest maar hier is een oude blogpost waarin we uitleggen hoe het wereldbekende strandfeest precies in zijn werk gaat 🙂

=============

Elke Backpacker of reiziger die naar Thailand komt heeft er wel eens van gehoord: De Full Moon Party. Wat begonnen is met wat backpackers en hippies rond een kampvuur op het strand is uitgegroeid tot een groot feest, waar een verscheidenheid aan mensen vanuit de hele wereld op af komt.

Full Moon, Half Moon, Black Moon, tegenwoordig is er altijd wel een reden voor feest op Haad Rin Beach, en ook de avonden vóór de officiele Full Moon Party schijnen erg gezellig en wat minder druk te zijn.

De Full Moon Party op Haad Rin Beach op Koh Panghan is al lang geen feestje rond een kampvuur meer, maar een supergroot en ietwat commercieel feest. Evengoed is het een goede reden voor veel reizigers en backpackers om naar Koh Panghan te gaan. En terecht: Duizenden mensen feesten onder de volle maan op het prachtige strand van Haad Rin Beach!

 

DJ boot, Full Moon Party, Haad Rin, Koh Panghan

Sommige mensen komen er puur om te feesten en anderen komen er om mensen te kijken en te genieten van het bonte gezelschap dat gedurende de avond voorbij trekt.

Het lange strand van Haad Rin Beach is het toneel van een dansende menigte. Elke strandtent heeft een DJ die muziek draait van House tot R&B, en je danst van tent naar tent over het strand en uiteraard hoort hierbij een echte Thaise Bucket!

Buckets

Een bucket is een plastic emmertje, waar je het traditionele mengsel stopt van Thaise Rum, Thaise Redbull (sterk spul) en Cola. Hierin zitten zo’n 10 rietjes, zodat je fijn met het hele gezelschap uit een emmertje kan drinken. Uiteraard kan je ook een diversiteit aan andere mengsels krijgen zoals Vodka, Sprite en Redbull of iets met een sapje erin.

Thaise Buckets Full Moon Party, Koh Panghan

Een bucket kost je ongeveer 200,- tot 400,- baht, afhankelijk van het soort alcohol dat erin gaat. Let er wel even op dat het flesje drank dat ze gebruiken het zegel er nog op heeft. Er worden namelijk ook goedkope buckets aangeboden met bijvoorbeeld smirnofflesjes, waarin ze goedkopere vodka gieten.

Kijk bij het drinken van buckets wel uit dat je niet te hard gaat. Halverwege de avond is het soms moeilijk te achterhalen hoeveel je nu eigenlijk gedronken hebt…….

Vuurshows

Op het strand zijn bepaalde “spannende” aktiviteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld het touwtje springen met een brandend touw. Als je dit van een afstandje bekijkt is het erg vermakelijk om dronken toeristen een poging te zien doen om het touw te bedwingen.

Glijbaan Door Brandende Hoepel op Full Moon Party

Kijk je er te lang naar, dan krijg je soms zelfs de neiging om “in, spin, de bocht gaat in’’ het touw in te springen. Bedwing jezelf en neem er liever geen deel aan. Sommige mensen bezeren zich aan het touw dat met kerosine brandend word gehouden. Deze brandwonden genezen maar moeilijk en infecteren snel in het tropische klimaat en helemaal als je nog een duikcursus op Koh Tao wil gaan doen is dit erg vervelend.

 

Ook is er ‘’The Ring Of Fire’’ een hoepel die in de brand staat, waar je door heen kan springen.

Dit is een variant die minder gevaarlijk is dan het springtouw, maar evengoed doe je dit uiteraard op eigen risico.

Afgelopen keer dat we zelf naar het feest gingen hadden ze een nieuwe attractie: De glijbaan, waarbij je door een ring van vuur glijdt. Dit ziet er erg leuk uit en op de foto kan je zien hoe dat er aan toe gaat.

Wilde verhalen

Je hoort veel wilde verhalen over het feest, maar wat is er nu allemaal waar?

Vrolijke feestgangers op Haad Rin Beach, Koh Panghan.

Over het algemeen is het een geweldig leuk feest, waar de meeste mensen goed gemutst zijn en je een superleuke avond zal hebben. Je zal een hoop leuke en bont uitgedoste mensen tegenkomen en de meeste mensen zijn in een goede en gezellige stemming.

Als je in Nederland wel eens feesten en festivals bezoekt als Dance Valley of Mysterieland, dan zal je op dit feest weinig nieuws zien. De sfeer, muziek en de leuke mensen die je ontmoet uit alle windstreken maken het een onvergetelijke ervaring, die (als je van dit soort feesten houd) niet mag ontbreken in jouw Thailandavontuur.

Uiteraard zijn er zoals op alle feesten ook mensen die wellicht te diep in het glaasje kijken en een vervelende dronk krijgen of mensen die erop uit zijn om op een onbewaakt ogenblik je zakken te rollen.

Gebruik je gezonde verstand en ga agressieve mensen uit de weg. Neem voldoende geld mee voor een paar buckets, wat te eten en de taxi naar huis terug en laat je dure spiegelreflex camera en je I-phone in de hotel kluis. Neem liever een oude digicam mee en leg deze niet zomaar ergens onbewaakt op tafel. Ook is het een goed idee om je drankje niet zomaar ergens achter te laten. Net zoals in Nederland zijn er helaas mensen die er iets in zouden kunnen gooien, waardoor je suf word en ze je kunnen beroven van je spullen en hotelsleutel.

08 - Full Moon Party - IMG_3221Drugs

Drugs gebruiken in Thailand is een slecht idee. Hoewel drugs wellicht verkrijgbaar is en het op het strand soms word aangeboden is het geen goed idee om hier op in te gaan. Bedenk je goed dat Thailand geen Nederland is, waar je er met een standje van de politie vanaf komt. Een Thais standje kan je namelijk vele levensjaren in het Bangkok Hilton (gevangenis) kosten, waar de levensstandaard niet te vergelijken valt met die in de Nederlandse gevangenissen. Tenzij je in de gelegenheid wordt gesteld om de politie om te kopen, dan kost het je enkel een grote zak geld en de schrik van je leven.

Buiten het feit dat het al deze risico’s meebrengt, moet je jezelf afvragen of het nu echt nodig is om je te bedwelmen op een prachtige locatie als deze. Geniet, dans, feest, gebruik je gezonde verstand en Stay Safe!

Accomodatie

Accomodatie op Koh Panghan moet vaak van te voren geboekt worden, omdat het meestal erg druk is rond het feest. Tevens moet je vaak voor minstens 4 nachten boeken om een plekje te bemachtigen.

Uiteraard kan je ook een bungalow of resort zoeken die wat verder weggelegen is van Haad Rin. Veel resorts organiseren 2x per nacht een pickup service van het feest naar het resort, maar dit moet je uiteraard even navragen. Houd er rekening mee dat de taxichaufeurs hoge tarieven rekenen en er vaak niet met ze te onderhandelen valt.

Je kan ook op Koh samui of Koh Tao verblijven en heen en weer pendelen. Ferriediensten zoals de Lomprayah, Seatran en Songserm hebben vaak een extra “Party Boat’’ die je ‘s avonds wegbrengt en waarmee je ‘s ochtends weer terug kan. Aangezien we zelf op Koh Tao wonen, doen we dit zelf altijd en nemen we dan om 8:30 in de ochtend de boot weer terug naar Koh Tao. Houd er rekening mee dat dit een hele lange nacht is! Maar uiteraard wel de moeite waard.

Veel plezier op het feest!

Hier kan je vast zien wat je zoal te wachten staat!

PS: een overzicht van de feest datums en meer info kan je hier vinden: http://www.fullmoonpartykohphangan.com/schedule_dates/index.htm