Gelukkig nieuw jaar!!

2014 alweer, wat vliegt de tijd! Inmiddels zijn we alweer 7 jaar woonachtig op deze kleine rots in het midden van de Thaise Golf.

Ook het afgelopen jaar hebben we weer ongelooflijke mooie momenten mee mogen maken met nieuwe gezichten maar hebben we ook weer een heleboel oude duikvrienden op bezoek gehad.

Hoogtepunten van dit jaar waren uiteraard de vele breveteringen die we weer hebben mogen uitgeven en de walvishaaien en andere gave dingen die we gezien hebben maar wat ons dit jaar het meest bijgebleven is:

Onze 2 daagse liveaboard tocht op de “Giamani” met onze favoriete duikfamilies: De familie Berbers die al voor de derde keer bij ons op bezoek waren en de familie Lieshout die voor de tweede keer op bezoek waren.

Om hun bezoek onvergetelijk te maken hebben we 2 dagen op een ongelooflijke fijne boot de “Giamani” mogen vertoeven en hebben we gedoken rond het Ang Thong Marine Park en Sail Rock. Het gezelschap, het eten, de omgeving en de prachtige duiken en de gezelligheid aan boord maakten het een onvergetelijke trip die we graag nog eens zouden doen!

berbers ang thonig

Een ander hoogtepunt was onze reünie duikdag bij de Vinkeveense plassen.

Voor het eerst in onze duikcariere en na 7 jaar niet in Nederland gedoken te hebben besloten we eens te kijken hoeveel animo er zou zijn voor een duikdag. In eerste instantie dachten we naar Zeeland te gaan maar  bij nader inzien leek de Vinkeveense plassen meer geschikt voor alle duik niveau’s en tevens meer centraal gelegen.

Met ongeveer 30 gezellige duikers en kanthangers stonden we bij Zandeiland nummer 4 langs de kant om het heldere maar koude water van de Vinkeveense plassen in te springen. Wat geweldig om zoveel oude en nieuwe gezichten te zien van mensen die we in Thailand hebben leren duiken of mee duiken genomen hebben!

IMG_0303

Mia en Pim van duikschool PiMia in Vinkeveen hebben er voor gezorgd dat de duikdag perfect verliep en door hun persoonlijke aanpak is het een dag en avond geworden om nooit te vergeten. Duiken is uiteraard een ontspannen bezigheid en het genieten van de onderwaterwereld is hierin belangrijk maar de gezelligheid langs de kant en vooraf en na afloop van de duik mag bij ons in ieder geval nooit ontbreken.

Bedankt weer allemaal voor een geweldig jaar en vanaf Koh Tao wensen we jullie een gezond, voorspoedig en NAT 2014 toe!

Ties, Shirley & Joshua